PERŞEMBE, 2024-04-25, 10:34 AM
hoşgeldin guest

[ YENİ MESAJ · Üyeler · Forum kuralları · ARA · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » DANIŞMAN » HUKUK » Pitbull Kararı Mahkemeye Gidiyor (Pitbull Kararı Mahkemeye Gidiyor)
Pitbull Kararı Mahkemeye Gidiyor
yoyoDate: PAZARTESİ, 2010-08-23, 4:23 AM | Message # 1
SACRA
Group: Administrators
MESAJ: 57
Itibar: 1000
Durum: Offline
Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, pitbull cinsi köpeklerin “zorla toplatılması kararının” iptali için mahkemeye başvuracak.

Kurul Başkanı Avukat Kumru Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığının genelgesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından “tehlikeli ve saldırgan olduğu” iddiasıyla Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ırkı ve melezleri olan köpeklerin toplanacağını, bulunduranlara ağır para cezası verileceğini belirtti.

TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından söz konusu kopeklerle ilgili alınan kararı “ciddi bir araştırma yapılmadan masa başında alınmış karar” olarak nitelendiren Kılıçoğlu, kararın uygulanması ile birçok sıkıntının ortaya çıkacağını savundu.

Hayvanları Koruma Kanunu ile bu hayvanların üretiminin 6 yıl önce yasaklandığını anımsatan Kılıçoğlu, “Bu köpeklerin üretimi, satışı yasak olmasına rağmen, şimdiye kadar seyirci kalınmış, bu hayvanlar devlet kurumlarının göz önünde üretilmiş ve satılmıştır. Halen de bu durum devam etmektedir” dedi.

Toplanan hayvanların barınaklarda tutulacağının belirtildiğini de kaydeden Avukat Kılıçoğlu, şunları söyledi:
“Turkiye'de belediyelerin çoğunda barınak yok, olanlarda ise pitbull konulması için bir bölüm yok. Barınaklardaki köpekler açlıktan ölürken, sahipli pitbulların, sahiplerinin elinden alınarak, barınağa götürülmesi ne kadar doğrudur? Söz konusu köpeklerin saldırgan olmaları aldıkları eğitim ile ilgilidir. Eğer sahipleri bunları saldırgan olmaları yönünde eğitirse köpekler de saldırgan olur. Köpekleri toplatmak yerine sahiplerinin verdiği eğitimler denetlenmelidir. Bu kararın iptali için mahkemeye başvuracağız.”

FACEBOOK'TA KARŞIT GRUPLAR KURULDU

Bu arada sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da söz konusu kararı eleştiren birçok grup kuruldu.

Sahiplerinin verdikleri eğitim ile pitbulları saldırgan hale getirdikleri belirtilen gruplarda köpek sahiplerinin eğitilmesinin gerekliliği vurgulandı.

Kurulan “Hepimiz Pitbulluz” isimli grupta ise pitbull sahiplerinin kararı protesto etmesi çağrısında bulunuldu.

Grupta hayvan sahiplerinin Ankara, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı etkinlik düzenlenmesi istendi.

Kaynak: Hürriyet


www.sacra.ucoz.com
 
Forum » DANIŞMAN » HUKUK » Pitbull Kararı Mahkemeye Gidiyor (Pitbull Kararı Mahkemeye Gidiyor)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: